Klimaatdebatten

Op woensdagavond 27 februari is in het Haarlemse debat- en cultuurpodium de Pletterij de eerste van een serie van de vijf klimaatdebatten, georganiseerd door de Stedenband Haarlem-Mutare en de Pletterij.

Het Klimaatakkoord is wellicht letterlijk en figuurlijk het heetste onderwerp in de media en politiek van dit moment. Het lijkt tot nu toe vooral een landelijk thema. Maar wat zijn de consequenties voor een stad als Haarlem? We onderzoeken samen met specialisten en publiek wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering en het klimaatakkoord van globaal naar lokaal.

Thema’s

Woensdagavond 27 februari gaat het debat over de mondiale gevolgen van klimaatverandering: Zuidelijk Afrika versus Nederland. Te gast is onder andere Andrew Mambondiyani, journalist uit onze zusterstad Mutare in Zimbabwe.

Woensdag 27 maart is het thema: ‘Het Klimaatakkoord: is het goed of moet het beter?’ Met onder andere Diederik Samsom, voorzitter van de Klimaatakkoord Sectortafel Gebouwde Omgeving.

Woensdag 3 april volgt een debat over ‘Haarlemmers van het gas’ en op 15 mei gaat het over het Klimaatakkoord en de industrie: een bedreiging of een kans voor ondernemend Haarlem?

De serie wordt op 29 mei afgesloten met een debat over mobiliteit.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.